Yalova Basın

Yalova Üniversitesi'nde “Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları” serisi başladı

YALOVA

Yalova Üniversitesi'nde “Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları” serisinin ilki “Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark” sunumu ile başladı.

İş dünyasını yakından ilgilendiren konularda Üniversitede yürütülen araştırmaların paylaşılarak her iki tarafın da önemli kazanımlar elde edeceği bir etkinlik olması hedefiyle “Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları” serisinin ilki “Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark” sunumu ile başladı.

Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları ile Yalova’daki iş insanlarının karşılaştıkları işletmecilik sorunlarını birebir dile getirebilecekleri, bu sorunları konunun teorisyenleriyle tartışabilecekleri bir platform oluşturulması planlanıyor. Buluşmalarla aynı zamanda Üniversitede yürütülen bilimsel araştırmaların niteliğinin daha da artması hedefleniyor. Böylelikle bu organizasyonun, tüm paydaşlara faydalı olması amaçlanıyor.

Üniversite-İş Dünyası Buluşmaları Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının işbirliğinde düzenleniyor. “Girişimcilik Ekosistemi ve Teknopark” konulu birinci etkinlik Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katılımıyla Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu; “Yakaları birleştirmek lazım. Ülkemizde en önemli problemlerden birinin koordinasyon eksikliği ve kurumlar arası işbirliği olduğunu düşünüyorum. Bu organizasyonla, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde yazılan tezlerin, Yalova’nın iş dünyasının bilgi gerekliliklerine hizmet etmesi amaçlanıyor.” sözleriyle işbirliğinin önemini vurguladı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci de konuşmasında öğrencileri iş dünyasıyla tanıştırmak için son 3 yıldır birçok kurum ve işletmelerle protokol imzaladıklarını hatırlattı. Üniversitenin üretmek ve faydalı olmak için iş dünyası ile işbirliği içerisinde olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Prof. Dr. Suat Cebeci: “Üniversitenin 3 tane görevi vardır; bilgi öğretme, bilgi üretme ve topluma hizmet. Bunlar birbirinden ayrı düşünülemez. Eğer sadece bilgi öğretmeyi önemsersek kolejden farkımız kalmaz, eğer bilgi üretmeyi bırakırsak bu sefer de yerimizde sayarız. Topluma hizmet etmeyeceksek de varlığımızı sorgularız” ifadelerini kullandı.

Teorik çalışmaların hayata entegre edilmesinin önemini vurgulayan Prof. Cebeci; “Üniversitemizde yazılan tezlerin konusunu belirlerken Yalova’daki iş dünyası ile irtibat halinde olalım, sektörden temsilcilere bu tezleri sunalım ve kendilerine de faydalı olacak işler ortaya çıkaralım, bu vesileyle de çalışmalarımızı test etmiş olalım ki kendimizi de geliştirelim.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin ardından kürsüye gelen Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, üniversitenin yaptığı tüm çalışmaların arkasında olduklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Bilime güvenmenin önemini vurgulayan Becan, “Bilim, ticaret, şirketler, sanayi birlikte çalıştığı zaman ortaya başarı çıkar, bunun örneklerini çeşitli yerlerde görüyoruz. Bu vesileyle Yalova’nın ekonomisine bir nebze katkıda bulunabileceksek ne mutlu bize” sözleriyle işbirliğine inancını yineleyerek sözü “Girişimcilik Ekosistemi ve Yalova Teknopark” sunumunu yapmak üzere Araştırma Görevlisi Mustafa Yılmaz’a bıraktı.

Araştırma Görevlisi Yılmaza bıraktı. Arş. Görevlisi Yılmaz Girişimcilik Ekosistemi üzerine gerçekleştirdikleri akademik çalışmalar ve literatüre dair genel bilgilendirmelerde bulundu. Teknoparklar hakkında genel bilgiler veren Yılmaz, Yalova Teknopark’ın tanıtımı kapsamında sözü Yalova Teknopark Genel Müdürü M. Yasin GÖK’e bıraktı. GÖK, Yalova Teknoparkın mevcut çalışmaları, tanıtımı ve güncel durumu hakkında yaptığı genel bilgilendirme sonrasında öğrencilerden, girişimcilerden ve sanayicilerden gelen soruları cevaplayarak Yalova Makine İhtisas OSB, üniversite ve tüm bölge dinamikleri ile yürütülen işbirliklerinden bahsetti. Ayrıca Gök, Yalova Teknoparkı bir Marka değeri haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Daha kapsamlı bir toplantı ile Teknopark çalışmalarını tüm platformlarda anlatmaya devam edeceklerini belirterek sözlerini tamamladı. Yapılan toplu fotoğraf çekimi programı akabinde etkinlik sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.